Echtpaar Noordman-Meulman zestig jaar getrouwd

LEMELERVELD – Afgelopen week waren Gerard Noordman en Diny Meulman zestig jaar getrouwd. Burgemeester Erica van Lente kwam het diamanten echtpaar thuis in Lemelerveld namens de gemeente Dalfsen feliciteren. Voorafgaande aan het bezoek was een mooie grote bos bloemen bezorgd.

Gerard werd geboren in Hessum en was zijn hele werkzame leven boer. Dat deed hij vele jaren aan de Markeweg en enkele jaren aan de Weerdhuisweg in Lemeleveld. “Daar was ik een ‘klein boertje’, maar zelfs dat werd mij op een gegeven moment te groot,” zegt hij lachend. Gerard bekleedde naast zijn werk diverse bestuurlijke functies. Zo was hij vele jaren verbonden aan de jongeren-boerenbond, later de CBTB, hij zat in het kerkbestuur en was voor het CDA circa twaalf jaar raadslid.

Diny werd geboren in Vilsteren. Zij was de oudste uit een gezin van twaalf en moest dus thuis aan de slag. Wel is zij circa twee jaar in Denekamp op een ‘soort huishoudschool’ geweest. Daar leerde ze niet alleen huishoudelijk werk, maar ook bijvoorbeeld melken. “Ik heb zelfs een melkdiploma,” merkt ze olijk op. Diny zat onder andere in het bestuur van de KPO, is lid van en zingt nog steeds graag in een ouderenzangkoor en als het weer het toelaat werkt ze graag in de tuin.

Tien jaar geleden verhuisde het echtpaar naar een woning aan de Meester Gorisstraat in Lemelerveld. De gezondheid van beiden is nog redelijk goed. Alleen het lopen wordt bij Gerard wel minder. Het echtpaar heeft twee dochters en een zoon en zeven kleinkinderen. Het feest ter ere van hun zestigjarig huwelijk werd in kleine kring gevierd in parochiehuis ‘Het Gebouw’ in Vilsteren.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.