De Boer als Gastheer presenteert lied ‘Niet zonder ons’

REGIO – De Vechtdalse vereniging De Boer als Gastheer bracht vorige week het lied ‘Niet zonder ons’ uit, met als ondertitel ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’. De lancering van het nummer valt samen met het vijfjarig bestaan van de vereniging. Het lied is gemaakt vanuit het idee om meer naamsbekendheid te krijgen en de waardering en verbinding van boeren onder elkaar en die tussen de boer en de burger te bevorderen.

Hardenberger Bert Nonkes schreef de tekst en koos voor de melodie van het bekende nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy. Bert Koops, zanger van Mooi Wark bleek de meest geschikte persoon om het lied op zijn eigen karakteristieke manier in te zingen. Verder verleenden ook Ad Hofsink, Anja Dalhuisen, Erik Volkers, Piet Cees van der Wel, Frank van Essen, Bert Niezink en Noortje Nonkes hun medewerking. Tot slot is er met eigen materiaal uit de bedrijfsfilms en nieuwe beelden ook een clip tot stand gekomen.

Het is een turbulente tijd voor de agrarische sector. Toch wil de vereniging met dit lied niet té veel de nadruk leggen op alle onrust. Voor het grootste deel moest het gaan over hun enthousiasme over het boerenbedrijf, het boerenwerk, het boerenleven en het laten zien dat ze dit met veel trots en liefde willen delen met hun bezoekers. De Boer als Gastheer hoopt met het lied alle boeren en boerinnen een hart onder de riem te steken en de burger uit te nodigen tot het bezoeken van boerenbedrijven. Door het gesprek aan te gaan ontstaat verbinding en begrip voor de agrarische sector. Want, zo vindt de vereniging, “Nederland kan toch niet zonder ons platteland, onze dieren, ons voedsel, onze boeren?”

Ommer Marke
De vereniging De Boer als Gastheer werd op 28 november 2014 officieel opgericht. Het is een initiatief dat een jaar daarvoor vanuit de Agrarische Natuur Vereniging Ommer Marke werd ontwikkeld. De vereniging bestaat uit zestien agrarische ondernemers die de burger middels diverse activiteiten willen informeren, interesseren en enthousiasmeren voor het agrarische platteland in het Vechtdal.

In de afgelopen vijf jaren is er veel gedaan. De agrarische ondernemers volgden cursussen en werden wegwijs gemaakt op het gebied van sociale media. Eenvoudige flyertjes werden duizenden kleurige brochures. Op evenementen werd met gasten zaadbolletjes gemaakt om zo het Vechtdal in bloei te zetten. Alle leden kregen de mogelijkheid om een bedrijfsfilm te laten maken. En een groot succes bleken de Boerderij Verwendagen, routes van boer naar boer met diverse activiteiten. Op alle boerderijen wappert sinds kort een grote beachvlag, niet meer te missen in het Vechtdal.

https://staging2.youtube.com/watch?v=jjyPvk1nr-Q

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.