Daarle legt Lemele geen strobreed in de weg

LEMELE– Nog drie wedstrijden te gaan en dan gaan we er eventjes tussenuit, om in het laatste weekeinde van januari 2010 de draad weer op te pakken. Voor sportclub Lemele is het zaak in de afsluitende duels van 2019 geen puntje te verspelen, wat op papier zeker te doen is. Daarle thuis is de eerste horde die genomen moet worden. Daarna volgen twee uitduels tegen Heracles en MVV ’69.

Over naar de eerste hindernis, Daarle. Winnen dus, want na de wedstrijd staat een optreden van Ronald Reinhart in de planning. Niet alleen voor het gemoed van de eerste selectie inclusief de begeleiding, maar ook voor die de supporters, en niet in de laatste plaats van de vertolker van het levenslied zelf, is een driepunter wel zo prettig. In dat geval zal het Reinhart weinig tot geen moeite kosten zijn gehoor te laten mee lallen, dan wel in polonaise door de kantine te paraderen.

En het werd een fijne middag op het zonovergoten Zandeinde. Daarle kwam met de bus, want wilde na de wedstrijd graag mee feesten. Om half werd afgetrapt en nog geen half uur later was de streekderby al gespeeld. Nog voor drieën had de 3-0 van het scorebord moeten lichten, maar helaas, het apparaat was kaduuk. Onvervalste hattrick van Tim Woudsma, met dank aan de schutterende verdedigers van de bezoekers. Nauwelijks twee minuten onderweg. Rechtsback Rick Heuver is nog aan het uitvogelen wie zijn directe tegenstander is. Jelmer Kleinjan dus. Waar is ie? Oeps, die glipt er net vandoor. De voorzet is niet geweldig. Centrale verdediger Joost van Haarst wil resoluut ruimen, maar krijgt de bal op de punt van zijn rechter Puma, in plaats van vol op de wreef. De Derbystar valt voor de schietgrage voeten van Woudsma. Die laat dit buitenkansje niet ontglippen. Als iets na het eerste kwartier Kleinjan een hoekschop op de plaat van Woudsma mikt, mag doelman Martijn Valk voor de tweede keer vissen. De 3-0 even later is regelrechte slapstick. Een parodie op voetbal. Weer is Woudsma de hoofdrolspeler en de belangrijkste bijrol voor Kleinjan. De defensie van Daarle kijkt apathisch toe. De meegereisde supporters langs de lijn schudden meewarig het hoofd en beseffen dat deze pot nu al gespeeld is.

Daarle komt er niet aan te pas en bij Lemele gaat het balletje lekker rond, over af en toe zeven, acht schijven. Of was het een demonstratiewedstrijd. Na de thee zijn de elf van Mats Timmerman wat slordiger. Toch wordt de teller opgevoerd. Remon Kleinlugtenbeld? Nee, Remon Kruitlugtenbeld. Een pas, twee pasjes en boem, vanaf 25 meter en 4-0. Daarle gelooft het wel, kan aanvallend geen pepernoot kraken, maar houdt het achterin dicht. Tot valt de vijfde appel van de boom. De 5-0 van Yoran Bakhuis doet het wedstrijdbeeld volledig eer aan en daarna is het douchen en als de bliksem de kantine in. Feest!

Sportclub Lemele reist zaterdag af naar Almelo, waar aan de Verlengde Sportlaan 1 AVC Heracles de tegenstander is. Het duel begint om 14.30 uur.

Stand 4E: Daarlerveen 10-25 (38-9), Blauw Wit ’66 10-25 (30-13), De Zweef 10-23, GFC 10-21, ATC ’65 10-21, Lemele 10-20, SVV ’56 10-17, MVV ’69 10-13, Daarle 10-10 (14-28), DRC ’12 10-10 (12-28), Heracles 9-7, Blauwwitters 10-5, sv Rijssen 9-1 en SC Rijssen 10-1.

Opstelling: Weelink; Willems, Warmelink, Kersjes en Sander Kleinlugtenbeld (62. Lubbers); Dijk (78. Pouw), Schoenmaker en Remon Kleinlugtenbeld; Bakhuis, Woudsma (75. Schottert) en Kleinjan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.