Campagne rond opruimen van vuurwerkafval weer van start

REGIO – Mooi Schoon, het zwerfvuilprogramma van ROVA, voert elk jaar rond deze tijd samen met de gemeenten campagne om de straten weer vuurwerkafvalvrij te maken. “Nog elk jaar raken kinderen gewond, doordat ze oud vuurwerk rapen en dit proberen af te steken. En wist u dat vuurwerk jaarlijks goed is voor 11 procent van het giftige koper in ons oppervlaktewater?”, schrijft ROVA. Mooi Schoon en de gemeenten roepen dan ook op om de straten gelijk na Oud en Nieuw weer vuurwerkafvalvrij te maken. Al of niet gezellig samen met de buren. Op staging2.mooi-schoon.nl/nieuwjaar staan tips over hoe vuurwerkafval veilig kan worden opgeruimd en waar het afval (gratis) ingeleverd kan worden. Tevens kunnen snelle beslissers hier een van de 50 gratis opruimpakketten bestellen. Deze bestaat uit een bezem, stoffer en blik, vuilniszakken en handschoenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.