Home / Sallandcentraal / Bridgedrive voor Unicef in Olst groot succes

Bridgedrive voor Unicef in Olst groot succes

OLST – Dankzij de inzet van ruim 5.000 bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Olst, is de afgelopen dagen bijna 70.000 euro opgehaald voor Unicef.

Met dit bedrag kan Unicef steun geven aan jongeren in de vluchtelingenkampen en hun vaardigheden leren om zich te kunnen voorbereiden op een studie en werk. De Unicef bridgedrive vond plaats op 56 locaties, van Heerlen tot aan Aruba en dus ook in Olst.

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar kinderen en jongeren op de vlucht. Na acht jaar oorlog in Syrië is de situatie voor veel jongeren uitzichtloos. Zij hebben weinig kans op werk, omdat ze door oorlog en vlucht te weinig onderwijs hebben kunnen krijgen en omdat hun kansen in de kampen beperkt zijn.

Een verloren generatie moet voorkomen worden. Daarom helpt Unicef tieners onder meer in de vluchtelingenkampen van Jordanië met innovatief onderwijs, zodat ze een opleiding voor de toekomst krijgen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.