Boeren gaan actievoeren bij distributiecentra in Raalte en Ommen

REGIO – De boeren gaan komende woensdag actievoeren bij distributiecentra in onder meer Raalte en Ommen. Dat blijkt uit een brief van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) die verstuurd is naar gemeenten waar distributiecentra zijn gevestigd.

In Raalte is het distributiecentrum van Jumbo het doelwit, in Ommen de Aldi. In totaal gaat het om 45 locaties. Demonstraties moeten vooraf worden aangemeld bij de gemeenten, daarom heeft FDF de brief verstuurd. Per distributiecentrum verwachten de actievoerders zo’n 200 tot 1500 betogers.

“Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de omgeving zo min mogelijk te hinderen”, schrijft FDF. “Wij staan voortdurend in contact met de deelnemers en kunnen verzoeken vanuit de autoriteiten zo nodig, snel door geven.”

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.