Bijzondere Top2000-kerkdienst in Nicolaaskerk

HEINO – Op zondag 8 december vindt er voor het eerst een Top2000-kerkdienst plaats in de Nicolaaskerk in Heino. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Het thema van de dienst die om 10.00 uur begint is ‘geef licht.’

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven of herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’ van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Ds. Hans van Solkema gaat voor in deze kerkdienst. Van Solkema: “Wat is er mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis? Daarom staat de dienst geheel in het teken van de mooiste nummers waarop de mensen hebben gestemd. Het orgel klinkt dit keer niet. De Top2000-dienst is tevens een vriendendienst, dat wil zeggen dat deze dienst speciaal gericht is op iedereen die zich jong van hart voelt.”

De Millerband uit Kampen verzorgt in Heino de muzikale ondersteuning. De toegang tot de dienst is gratis, wel wordt er gecollecteerd worden voor kinderen die moeten leven met oorlog, armoede of ziekte. In het bijzonder gaat het om kinderen in Zambia, Colombia, Nederland, Myanmar en Moldavië.

Website
Op de website Top2000kerkdienst.nl staat een overzicht van alle diensten door het hele land. Ook bestaat er voor de bezoeker de mogelijkheid om een stem uit te brengen voor de algemene Top2000-kerkdienst of voor een dienst in de buurt.

Vorig jaar deden er ruim honderd kerken mee en het aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst, is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en trekt ook dit jaar weer door het land om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.