Bijeenkomsten over plannen Noordmanshoek

WIJHE – Stichting De Noordmanshoek houdt begin 2020 een tweetal bijeenkomsten over de plannen voor de Noordmanshoek in Wijhe. De stichting heeft in samenwerking met de coöperatie Goed Veur Mekare het initiatief genomen voor de aanleg van een zonnepark op die locatie. Samen met de gemeente Olst-Wijhe, de Wageningen University (WUR) en Natuur en Milieu Overijssel is er bovendien een concept voor een van de eerste Energietuinen van Nederland ontwikkeld.

Ook het landelijke project Energietuinen Nederland is daarom aangehaakt. Volgens het huidige plan wordt De Noordmanshoek ingericht als landgoed met onder andere een voedselbos, een tuinderij, een boomgaard en een havezate in de vorm van een aantal woningen. De Energietuin wordt een plek speciaal voor de inwoners van Olst-Wijhe: waar ze kunnen wandelen, waar kinderen kunnen spelen en waar zelfs wat te leren valt over natuur en energie. De coöperatie heeft inmiddels hiervoor de vergunning en verwacht begin 2020 de benodigde subsidie rond te krijgen, waarna in het najaar het zonnepark zal worden gerealiseerd. De inrichting van de rest van De Noordmanshoek laat nog iets langer op zich wachten: het voorlopige plan hiervoor wordt momenteel onder de loep genomen door de WUR. Zodra dit plan groen licht krijgt, komt er een inventarisatieronde: wie gaan er ondernemen op het landgoed van de Energietuin? Ook input vanuit de omgeving is nodig. Op 23 januari is er een inloopavond voor geïnteresseerde inwoners in ’t Langhuus en eind februari volgt een sessie waarbij inwoners mee kunnen denken over de vraag: ‘Hoe maken we de Energietuin van de lokale gemeenschap?’
Meer weten? Meld je dan aan voor de Facebookpagina ‘Energietuin De Noordmanshoek’ om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Energietuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.