Bibliotheken in Raalte en Ommen kiezen voor fusie

OMMEN / RAALTE – Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek Salland en Bibliotheek Ommen. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Bibliotheek Salland.

Voor klanten van beide bibliotheken blijft alles bij het vertrouwde. Ze kunnen als vanouds terecht bij vijf bibliotheken in Raalte, Ommen, Olst, Heino en Wijhe. Daarnaast zijn er lokale servicepunten in kleinere kernen waar leden bestelde boeken en andere materialen kunnen halen en terugbrengen. Ook de openingstijden blijven hetzelfde. Vanaf 1 januari zijn alle online bibliotheekdiensten te gebruiken via staging2.bibliotheeksalland.nl.

De nieuwe organisatie verzorgt dan het bibliotheekwerk voor de drie gemeenten Ommen, Raalte en Olst-Wijhe. Bij elkaar wonen er in dat gebied ruim 73.000 mensen.

Door deze fusie wordt de Bibliotheek Salland een sterkere, stabielere organisatie. Binnen deals voor de schermen ontstaan er meer mogelijkheden voor samenwerking. Gebruikers van de bibliotheken zullen dat gaan merken, bijvoorbeeld aan een uitgebreidere programmering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.