Bibliotheek Salland op 4 in lijst van best presterende bibliotheken

REGIO – Bibliotheek Salland is dit jaar op de vierde plaats binnengekomen in de Top 20 van de best presterende bibliotheken van Nederland. Het is voor het eerst dat de bieb een plek in de top 20 heeft gekregen.

Voor de Top 20 wordt gebruik gemaakt van vier sets statistische gegevens: het percentage inwoners in het werkgebied dat lid is van de bibliotheek; het aantal artikelen dat een lid per jaar gemiddeld heeft geleend; het aantal activiteiten per duizend inwoners dat de bibliotheek organiseerde in het afgelopen jaar en het aantal bibliotheekbezoeken per inwoner. Hoge indexcijfers in alle vier deze categorieën leverden een vierde plaats op. Opvallend: de Bibliotheek Salland heeft niet uitzonderlijk veel leden, maar de leden zijn wel bovengemiddeld actief. Voor elk van deze vier kenmerken zijn de 146 Nederlandse bibliotheekstichtingen op een lijst gezet: de hoogst scorende bovenaan met 146 punten, en dan aflopend naar de laagst scorende met één punt. Per bibliotheek zijn alle gehaalde punten bij elkaar opgeteld en zo ontstaat de ranglijst van bibliotheken die over de gehele breedte van het bibliotheekwerk het beste presteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.