Home / Algemeen / Anton Pieck Winterfestijn trekt dik drieduizend bezoekers

Anton Pieck Winterfestijn trekt dik drieduizend bezoekers

OLST – De vijfde editie van het Anton Pieck Winterfestijn in Olst heeft afgelopen zaterdag naar schatting meer dan drieduizend bezoekers getrokken. De organisatie van het evenement is zeer tevreden met dit aantal.

Het Anton Pieck Winterfestijn krijgt steeds meer bekendheid in de regio. Het aantal standhouders was beduidend groter dan voorgaande jaren. Het aantal amateurspeler is gegroeid van een kleine veertig naar ruim zestig. Dat zorgde voor vermakelijke taferelen: nonnen in de draaimolen, een waarzegster met een glazen bol en een brandweer die een ‘brand’ waar erg veel rook bij vrijkwam moest gaan blussen.

En tussen dat alles door liepen een schoolklasje met hun onderwijzende meester, roddelende viswijven, freules, de ‘burgemeester’ en nog veel meer. Allemaal leken ze zo uit de tekeningen van Anton Pieck te zijn gestapt om even een rondje markt in Olst te doen. Behalve op straat waren er op verschillende binnen-locaties optredens van koren en dansgroepen te bewonderen.

Foto: Annet van Raalten

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.