Agrio-onderzoek wijst uit: boerensteun voor CDA en VVD brokkelt af

REGIO – Volgens een onderzoek van Agrio Uitgeverij lopen boeren  weg bij het CDA en de VVD. Twee derde van de boeren die in 2017 op het CDA stemde, zou als er nu verkiezingen zouden zijn, op een andere partij stemmen. Bij de VVD is die daling nog groter: tachtig procent kiest voor een andere partij.

Ruim 1200 boeren deden mee aan het onderzoek. Daaruit blijkt ook dat de stemmen vooral naar Forum voor Democratie en naar de BoerBurgerBeweging gaan. Laatstgenoemde is een nieuwe politieke beweging in oprichting.

 

3 REACTIES

  1. Niet alleen boeren lopen daar weg verwacht ik, maar dat krijg je wanneer je als je van rechts of midden totaal naar links zwalkt alleen om op het pluche te blijven zitten. Beetje naar links is tot daar aan toe, maar dat je mee gaat in de leugens van links, maakt dat de kiezer de volgende keer een andere keus maakt!

  2. De schandalige uitspraken van de Farmers Defence Force over de jodenvervolging in de oorlog passen in het beeld dat boeren naar rechtse partijen opschuiven. De meeste boeren die ik ken zijn fatsoenlijke mensen. Het zou de boerenstand sieren als zij ferm afstand namen van de Farmers Defence Force. En het is te hopen dat zij zich niet laten verleiden zich tot populistische rechtse partijen te wenden, deze partijen hebben geen flauw idee waar het om gaat in de agrarische wereld en zijn alleen maar uit op stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.