Home / Sallandcentraal / Woonboerderij Salland moet vooralsnog stoppen met groepsaccommodatie

Woonboerderij Salland moet vooralsnog stoppen met groepsaccommodatie

RAALTE – Het Raalter college van B&W eist dat de eigenaar van Woonboerderij Salland aan de Hogebroeksweg in Raalte stopt met het gebruik van de voormalige bedrijfswoning als groepsaccommodatie. Enkele omwonenden hadden de gemeente gevraagd in te grijpen. Zij vrezen overlast door toekomstig gebruik. Na 1 december volgt voor elke geconstateerde overtreding een boete van 1.000 euro (oplopend tot maximaal 10.000 euro).

Het gebruik van de voormalige bedrijfswoning als groepsaccommodatie is in strijd met het bestemmingsplan. Het perceel heeft een woonbestemming; recreatief gebruik valt daar niet onder. Toch is de strijd daarmee niet over. De eigenaar van het perceel heeft verzocht om het gebruik als groepsaccommodatie te legaliseren. Het Raalter college staat daar niet onwelwillend tegenover.

Vorige week heeft de eigenaar een concept-ontwerpwijzigingsplan ingediend. Daarin moet hij aantonen dat een bestemmingsplanwijziging juridisch gezien mogelijk is. Dat ontwerp-bestemmingsplan kan nu voor 1 december 2019 ter inzage worden gelegd, waarna de gemeente af kan zien van handhaving. Op dit moment is de situatie echter nog illegaal, waardoor de gemeente zich (nog) genoodzaakt voelt om sancties op te leggen.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.