Weerbaarheidstraining in Theater Podium

HEINO – Niet in een saai vergaderzaaltje, maar in een echte theateromgeving; de nieuwe training ‘Weerbare Veerkracht’ wordt komende maanden gehouden in theater Podium in Heino. “We leren mannen en vrouwen om weerbaar en veerkrachtig te zijn. Om met respect voor zichzelf maar ook voor de ander sterk, toekomstgericht en positief eigen grenzen te kunnen trekken en het eigen pad te volgen”, vertelt Japke de Vries. “En nee, het is geen opleiding om toneelspeler te worden.”

Zij heeft op de boerderij in Laag Zuthem een eigen praktijk voor coaching & advies. Voor deze theatertraining werkt ze samen met Eric Pattiselanno die in Heino het advies- en coachingsbedrijf Milton & Selanno heeft. Dinsdagavond 12 november is er een speciale informatieavond in Theater Podium.
Het idee om een dergelijke training juist in een theater te houden, komt voort uit hun gezamenlijke passie. “Ik bezoek zelf graag schouwburgen en theaters. Eric zingt op aardig niveau licht klassiek. Zo hebben we elkaar leren kennen. Waarom zouden we niet iets gaan doen met onze gezamenlijke passie voor theater en onze kennis en ervaring als coaches?” vertelt Japke.

Eric Milton

Haar collega uit Heino was onder meer marinier en bewaker; geeft bokslessen aan Zwolse jongeren en heeft dus ook een trainings- en coachingsbedrijf. Sinds enkele jaren zingt de tenor (onder de naam Eric Milton) solo’s en duetten met een Italiaanse operazangeres op veel verschillende podia: van zorgcentra tot paleis Het Loo en van Odeon in Zwolle tot het Hoftheater in Raalte.
Weerbaarheidstrainingen zijn er natuurlijk al veel langer maar de setting in een theateromgeving is bijzonder. “Het gaat om zaken die we allemaal kennen en herkennen. Waarom heb ik toch weer ja gezegd terwijl ik nee wilde zeggen. Waarom komt datzelfde conflict met partner of collega steeds maar weer terug? Bij deze theatertraining leren de deelnemers om beter hun mannetje te staan zonder dat het een knallend conflict wordt. Op een positieve manier, goed voor jou, maar ook voor die ander, die collega of partner. Die moet je ook niet te kort doen. We moeten het tenslotte wel samen doen, thuis, op je werk of in deze maatschappij.

De informatieavond 12 november in Theater Podium in Heino is gratis toegankelijk. Aan de vierdaagse cursus zijn wel kosten verbonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.