Vier voorstellingen in het Hoftheater

Piepschuim, ‘Een Heilige Avond’, Tweeduuster en Brandweerman Sam in Raalter theater

RAALTE – Het Hoftheater biedt de komende dagen maar liefst vier voorstellingen. Het Raalter theater krijgt op donderdag 7 november bezoek van de muzikale cabaretact Piepschuim; op vrijdag 8 november is het al even Kerstavond tijdens de toneelthriller ‘Heilige Avond’; op zaterdag 9 november brengt Tweeduuster een voorstelling in onze eigen ‘moodersproake´op de planken en tot slot komt op zondag 10 november Brandweerman Sam voor een kindervoorstelling naar het theater.

Piepschuim bestaat uit taalfilosoof en componist Cor Burger en multi-instrumentalist en fysiek acteur Robbert Koekoek. In hun voorstelling ‘Grote Woorden’ brengen ze een combinatie van allerlei theaterdisciplines. De bio bestaat met een knipoog naar de titel van de voorstelling dan ook alleen maar uit grote woorden en superlatieven. Laat u zich maar overtuigen. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 19 euro.

Toneelthriller ‘Een Heilige Avond’ speelt zich af op Kerstavond. Een vrouw (Yvonne van den Hurk), hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager (Peter Bolhuis) lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Daarbij schuiven burgemeester Dadema en Jan Bijsterbosch, Teamchef IJsselland-Zuid, ook aan. Het dilemma ‘veiligheid versus privacy’ zal daarbij -net als in het toneelstuk- zeker aan de orde komen. Gespreksleider is regisseur Ursul de Geer. Aanvang is om 20.15 uur. Tickets kosten 24 euro.

Schemerig
‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Sallander (die de streektaal machtig is) kent die uitdrukking. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Jan Riesewijk en kompanen nemen de bezoekers mee op een schemerige Nedersaksische reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, lust, leed, leven en lachen in onze eigen moodersproake.
Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 23,50 euro per stuk.

Zeldzaam diertje
Het weekend wordt zondagmiddag afgesloten met de voorstelling Brandweerman Sam Live! (geschikt voor 2+). Die wordt twee keer opgevoerd. Een keer vanaf 13.30 uur en een keer vanaf 16.00 uur. In het bos bij Piekepolder leeft een heel zeldzaam diertje. Wanneer twee bekende biologen op zoek gaan naar het beestje, besluiten Brandweerman Sam en Elvis hen te helpen op hun ontdekkingsreis. Maar als de ondeugende Norbert Puk ook meegaat op zoektocht en verdwaald raakt in het bos, dreigt er groot gevaar voor de hele groep. Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of bosranger naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet! Kaarten kosten 16,50 euro per stuk.

Tickets voor de voorstellingen zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.hoftheater.nl.

Foto: Piepschuim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.