Vernieuwde Kolkweg en Langeslag feestelijk heropend

LAAG ZUTHEM – De afgelopen maanden is er hard gewerkt in Laag Zuthem. Om de verkeersveiligheid te verbeteren is de inrichting van de Kolkweg en de Langeslag flink aangepakt. Zaterdag werden beide wegen feestelijk heropend.

Wethouder Jacques van Loevezijn verrichtte de officiële openingshandeling. De wethouder prees de inzet van het dorp: “De wens voor de herinrichting kwam vanuit het dorp zelf. Het is belangrijk dat inwoners van zich laten horen. De klankbordgroep en Plaatselijk Belang zijn dan ook van begin tot eind nauw betrokken geweest bij het proces. Samen zijn we erin geslaagd om Laag Zuthem op grootschalige wijze klaar te maken voor de toekomst.”

Gescheiden stelsel
De werkzaamheden zijn in opdracht van de gemeente Raalte uitgevoerd door Sallandse Wegenbouw. De Kolkweg en Langeslag zijn nu ingericht als 30 kilometer-zones. Daarnaast is het gemengde riool vervangen door een gescheiden stelsel. Een gescheiden stelsel zorgt ervoor dat regenwater wordt afgekoppeld en niet meer samen met het vervuilde water in het riool terechtkomt. Op veel particuliere percelen is het regenwater ook afgekoppeld.

Op diverse onderdelen is gekeken naar een levensloop- en toekomstbestendige openbare ruimte. Een voorbeeld daarvan is de verharding die op enkele plaatsen in de berm is aangebracht. Dit maakt het voor landbouwvoertuigen gemakkelijker om even aan de kant te gaan en een auto te laten passeren. Ook zijn er rolstoelvriendelijke voetpaden en oversteken. In samenwerking met een landschapsarchitect is gezorgd voor een groene invulling van de entrees.

https://staging2.youtube.com/watch?v=jgB9-uzQ330

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.