Theatervoorstelling over Hotel Veerman tijdens WOII

WIJHE – Theatermakers Marieke Braaksma, Yaël Korse en Marie-Thérèse Maurits zijn op het verzoek van het Verenigd Comité Wijhe bezig met een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in Wijhe. Dit in het kader van 75 jaar Vrijheid. Die voorstelling voeren ze met enig voorbehoud op zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020 op in de Oranjerie in Wijhe. Uitgangspunt zijn de bijzondere gebeurtenissen in Hotel Veerman in Wijhe.

Hotel Veerman, na de Tweede Wereldoorlog omgedoopt tot Het Oranjehotel, mocht in de oorlogsjaren rekenen op een gemêleerd gezelschap: Wijhenaren en Joodse onderduikers, maar soms ook Duitse officieren en NSB’ers. De drie dames waren eerder betrokken bij het theaterproject Operatie IJssellinie van Theatergroep de Jonge Honden. Tijdens deze voorstelling zullen onder andere de levensverhalen van stamgasten Jan Frederik Dalemans en kapitein Walta een bijzondere plek innemen. De drie dames zijn op zoek naar de verhalen van mensen die bekend zijn met de geschiedenis van Hotel Veerman. Daarvoor kan men contact opnemen met Yaël Korse, tel: 06-20630247 of Marie-Thérèse Maurits, tel: 06-37154234. Mailen naar: yaelkorse@gmail.com of mt_maurits@hotmail.com kan ook.

Foto: Jan Amse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.