Sporters met een beperking collecteren voor NSGK

RAALTE – Voor het vierde achtereenvolgende jaar doen sporters met een beperking uit Salland mee met de collecte voor de NSGK. In Raalte en Deventer collecteren zij in de week van 11 tot 16 november om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind.

Het is inmiddels een traditie geworden dat sporters met een beperking van de Deventer Sportploeg/Iedereen Actief deze week een flink handje helpen. In Deventer starten ze al op vrijdagavond 8 november. Dan gaan ze namelijk collecteren rondom de wedstrijd Go Ahead Eagles – Dordrecht. Een mooie combinatie: duizenden sportieve Eagles-aanhangers én sporters met een beperking die collecteren voor andere kinderen met een beperking in Nederland.

“We hebben dat vorig jaar ook gedaan”, vertelt regiocoach Salland Actief én voorzitter van de Deventer Sportploeg Kees van Hoof. “Dit jaar werken we ook samen met de supportersvereniging: muntjes van de vereniging mogen ook in de collectebus; die ruilen we aan het eind van de avond om voor geld. We hopen dat veel supporters onze sporters blij maken met een bijdrage!”

Opbrengst
De opbrengst van de collecte is in eerste instantie bedoeld voor de NSGK. Maar verenigingen en clubs die helpen collecteren mogen de helft van het bedrag dat ze ophalen zelf houden en inzetten. “Ja, we houden er zelf ook een – hopelijk mooi – bedrag aan over”, aldus Van Hoof.

“Dat zetten we in voor de verenigingen die in Salland aangepast sporten aanbieden en natuurlijk bij de deelname aan de Special Olympics in juni 2020. Maar we vinden het ook belangrijk dat onze sporters op deze manier iets voor andere kinderen met een beperking doen. De NSGK wil dat ieder kind, met of zonder beperking, mee kan doen in onze maatschappij. Dat sluit naadloos aan bij wat wij met Salland Actief doen. Dan is het toch geweldig dat onze sporters zich inzetten voor dat mooie doel?”

Betalen met telefoon
In de officiële collecteweek van de NSGK zijn de collectanten woensdag te vinden in Raalte (op en rondom de markt), vrijdag op de Brink in Deventer en zaterdag in het centrum van Deventer. Geen geld op zak, maar wel bankieren op de telefoon? Bij de meeste collectanten is het ook mogelijk om met de telefoon te betalen. Online doneren kan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.