Home / Sallandcentraal / Sint met de boot gearriveerd in Wijhe

Sint met de boot gearriveerd in Wijhe

WIJHE – Sinterklaas liet voor de zekerheid zijn paard Ozosnel – vanwege diens watervrees – afgelopen zaterdag maar op stal en kwam met de boot naar Wijhe. Bij de Loswal werd hij verwelkomd door burgemeester Strien, dweilorkest De Iesselbloazers en heel veel ouders en kinderen.

In Deventer waren al 250 ouders en kinderen aan boord gegaan om samen met Sinterklaas en zijn Pieten naar Wijhe te varen. Tijdens de reis werd er flink gehost en gedanst. Ook gingen diverse wensen van kinderen in vervulling, waaronder een potje kaarten met de Sint en samen een puzzel oplossen. In Wijhe vervolgden Sint en de Pieten hun weg naar het oude gemeentehuis aan het Van Dedemplein. Daar werd de goedheiligman op het bordes toegezongen door het toegestroomde publiek.

Foto: Annet van Raalten

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.