Buurtbus Salland vervoert 10.000e passagier

REGIO – Op 21 november om 15.56 uur was het zover: Buurtbus Salland bereikte op lijn 518 Lemelerveld-Luttenberg-Raalte haar 10.000ste passagier. Selma Pot uit Lemelerveld was de gelukkige die uit handen van chauffeur Gosse Elzerink, de felicitaties en een prachtige bos bloemen mocht ontvangen. De scholiere was aangenaam verrast en genoot van de aandacht die dit met zich meebracht.

“Lijn 518 die sinds 22 februari 2019 operationeel is, wordt alom gewaardeerd door het grote aantal passagiers dat voor een groot aandeel uit scholieren bestaat”, zegt Elzerink. “Met name in de vroege ochtendritten en de ritten van 15.56 en 16.56 uur hebben we het vaak druk. Dit is ook de reden dat we dan met twee bussen rijden. Overdag is het meestal wat rustiger en het zou mooi zijn als er ook dan wat meer publiek de weg naar een van onze haltes weet te vinden. Er wordt op de achtergrond hard gewerkt om de lijn nog aantrekkelijker te maken, maar dat heeft natuurlijk tijd nodig.”

Binnen de vereniging wordt druk overleg gevoerd met Keolis, de vervoersmaatschappij waaronder Buurtbus Salland haar ritten uitvoert. Het doel is om wat meer aansluiting te vinden bij de ouderen, die overdag van Lemelerveld of Luttenberg naar Raalte kunnen reizen om daar bijvoorbeeld te winkelen. Buurtbus Salland is een vereniging die op drie lijnen met ruim 120 vrijwillige chauffeurs per jaar, zo rond de 33.000 passagiers vervoert. Het is een project dat gedragen wordt door gemeenten waar de lijnen door rijden, de provincie Overijssel en Syntus, een service van Keolis Nederland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.