Seinen op groen voor Olstergaard

OLST – Het college van B en W van Olst-Wijhe stemde onlangs in met het ontwikkelingsplan voor de nieuwe woonwijk Olstergaard in Olst. Dit plan, het resultaat van samenwerking tussen gemeente en toekomstige bewoners, wordt nu aan de gemeenteraad aangeboden.

Het ontwikkelingsplan is het vervolg op het ambitiedocument Olstergaard dat de gemeenteraad eerder dit jaar vaststelde. Olstergaard wordt niet zomaar een wijk, het wordt een wijk voor de toekomst. Of eigenlijk van nú, zoals een toekomstige bewoner het zo mooi omschrijft. Een wijk waarin volop aandacht is voor het klimaat, natuur en gezondheid. Het plan biedt ruimte voor circa 75 woningen die in opdracht van de nieuwe bewoners ontwikkeld en gebouwd worden. De openbare ruimte en de woningen worden natuurinclusief en circulair. Zo draagt de ontwikkeling van de wijk bij aan de lokale natuur, het toekomstige klimaat en de gezondheid van de huidige en toekomstige bewoners.

De gemeenteraad toetst in december 2019 het definitieve ontwerp van de wijk aan de doelstellingen, ambities en financiële kaders. Er volgt dan ook een besluit over het vervolg van het plan. Op het moment dat de gemeenteraad het plan vaststelt, kan het plan worden uitgevoerd. De gemeente verwacht dat in het voorjaar van 2020 de schop in de grond kan om de bouwwegen aan te leggen. Als alles volgens de planning verloopt kan in het najaar van 2020 gestart worden met de bouw van duurzame woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.