Sallandse mountainbikers klaar voor epische trilogie

RAALTE/HOLTEN – Maarten Rechterschot uit Holten en Marco Zomer uit Raalte staan 1 december aan de start van de Pioneer, een mountainbikewedstrijd in Nieuw Zeeland. In zes dagen gaan de mannen 433 kilometer mountainbiken waarbij ze 12.540 hoogtemeters overbruggen.

Het is voor het duo de laatste wedstrijd uit een reeks van drie. Afgelopen jaar haalden ze de finishlijn van de Cape Epic in Zuid Afrika (maart) en de Swiss Epic in Zwitserland (augustus).

Als Rechterschot en Zomer ook de finish van de Pioneer bereiken, worden ze gehuldigd als Legends of the Epic. Die titel wordt wereldwijd door slechts een tiental personen gedragen en in Nederland is alleen Enrico Theuns deze mannen voorgegaan. Wat het uniek maakt, is dat Rechterschot en Zomer straks wereldwijd de eerste mountainbikers zijn die deze drie grote wedstrijden in één kalenderjaar volbrachten.

De Sallanders beamen dat het geen een-tweetje is. “We zijn op ons zelf aangewezen tijdens de wedstrijd. Je kunt onderweg iets krijgen en dan zul je toch samen de finishlijn moeten halen.” De mannen vertrouwen erop dat het materiaal hen niet in de steek laat. “Natuurlijk gaat het zwaar worden en zullen we weer afzien, net zoals in Zuid Afrika en in Zwitserland, maar ook hier geldt: we hebben elkaar en we helpen elkaar.”

Als Rechterschot en Zomer de Pioneer volbrengen, hebben ze in negentien dagen 1.404 kilometer gemountainbiket, waarbij ze 41.140 hoogtemeters overbrugden. Een doel voor 2020 hebben ze nog niet gesteld. Eerst gaan de mannen genieten van al het bijzondere dat ze dit jaar hebben meegemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.