Sallands betonbedrijf zet knappe prestatie neer

HEETEN – Harry ten Have is erg trots. Een aannemer en opdrachtgever vroegen Ten Have of zijn bedrijf een grote betonnen bak kon bouwen. ‘Zo gezegd, zo gedaan’, zou je zeggen. De bak werd als speciaal transport door kraanbedrijf Van Straaten uit Raalte onder begeleiding naar de Loosdrechtse Plassen gereden. Daar begon het spannendste onderdeel van de hele operatie: het gevaarte van de wagen takelen.

De betonnen bak, met een gewicht van ruim tien ton, werd langzaam te water gelaten. De zwaartekracht en de opwaartse druk van het water deden hun werk uitstekend. De bak zakte tot vijftig centimeter in het water en werd vastgekoppeld aan een boot. Zo werd meteen de waterdichtheid getest. “Het leek wel een boot met zijspan. Het was letterlijk en figuurlijk een hele ervaring. Echt alles klopte!”, vertelt Harry enthousiast.

Het gevaarte voer naar een eiland in de plassen en gaat dienen als souterrain bij een woning. Het bedrijf uit Raalte maakt al 27 jaar prefeb kelders. “Maar dit was weer een mooie parel aan een lange ketting.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.