Salland Zorgverzekeringen verhoogt premie met 6,5 procent

SALLAND – De maandpremie bij Salland Zorgverzekeringen stijgt in 2020 naar 113,90 euro per maand. Nu betalen verzekerden daar nog 106,90 euro. Er komt dus een stijging aan van 6,5 procent.

“Ondanks goede afspraken met zorgaanbieders en landelijke zorgakkoorden blijven de uitgaven voor de zorg stijgen”, laat de verzekeraar weten. “Salland Zorgverzekeringen wil dat de zorg voor alle verzekerden toegankelijk en betaalbaar blijft. Om de premiestijging beperkt te houden, zet Salland Zorgverzekeringen een deel van de financiële reserves in. Uiteraard zoveel als verantwoord is voor een gezonde bedrijfsvoering. Dit jaar komt dit neer op 107 euro per verzekerde.”

De zorgverzekeraar laat weten het belangrijk te vinden dat iedere verzekerde dezelfde premie betaalt voor de basisverzekering en geeft daarom hierop geen collectiviteitskorting. Arné van den Boom, directeur Commercie & Operations: “Zorg op z’n Sallands noemen we dat. Wij staan dicht bij onze verzekerden, met de voeten in de Sallandse klei. Zorgzaamheid, gezondheid en aandacht voor elkaar vinden we heel belangrijk. Ook in 2020 blijven we initiatieven op dat gebied stimuleren en ondersteunen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.