Ruim 1.500 deelnemers aan de slag tijdens Natuurwerkdag 2019

REGIO – Op zaterdag 2 november vond voor de negentiende keer de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op vijftig locaties in Overijssel werd gesnoeid, geknot, gezaagd en zwerfvuil geruimd.

Landschap Overijssel organiseerde dit jaar voor de negentiende keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Op vijftig locaties in het groen waren 1.567 enthousiaste vrijwilligers aan de slag. Zo werden op de Lemelerberg en bij natuurgebied Beerze boompjes uitgestoken om de heide meer ruimte te geven.

Bijna 600 jonge groene vrijwilligers!
Veel kluslocaties waren ook geschikt voor kids en jongeren. Op landgoed Windesheim onder Zwolle konden kinderen helpen bij het snoeien van griend, een veld met ‘mini-knotwilgen’. Dit jaar deden maar liefst 595 jongeren mee aan de Natuurwerkdag in Overijssel.

Groene inburgering
Een bijzondere locatie dit jaar was de Oude IJssel bij Deventer. Daar ging een groep enthousiaste vluchtelingen samen met andere vrijwilligers aan de slag met het knotten van wilgen in het kader van een ‘groene inburgering’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.