Roelofsen Horse Trucks verkoopt helft aandelen aan Noorse zakenman

RAALTE – Jonny Roelofsen heeft 50 procent van de aandelen van Roelofsen Horse Trucks in Raalte verkocht aan de Noorse zakenman Bjørn Rune Gjelsten. Met deze verkoop zet Roelofsen Horse Trucks naar eigen zeggen een belangrijke stap om de groei en continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen.

“In Bjørn Rune Gjelsten hebben wij een sterke partner gevonden die meedenkt in de strategie en het beleid richting de toekomst”, aldus Jonny Roelofsen (57).

Als een van de grootste fabrikanten van luxueuze horse trucks binnen Europa is Roelofsen Horse Trucks (opgericht in 1987) een belangrijke speler op de markt. Het bedrijf kan gekenmerkt worden als een echt familiebedrijf, waarin tevens Roelofsen’s dochters Dominique (29) en Fabiënne (26) een belangrijke rol vervullen.

Gjelsten
Investeerder Bjørn Rune Gjelsten (63) is naast zijn zakelijke successen ook bekend van zijn grote sportieve prestaties bij het offshore-powerboat racing, waarmee hij in de periode 1998 – 2006 meerdere malen wereldkampioen en Europees kampioen is geworden. Sinds enkele jaren is de Noor ook betrokken bij de hippische sport door de springcarrière van zijn dochter. Hierdoor is hij in contact gekomen met Jonny Roelofsen en leerde hij het bedrijf Roelofsen Horse Trucks beter kennen. Dit leidde tot een zakelijk gesprek en tot de investering in het bedrijf.

“Roelofsen Horse Trucks is een kwaliteitsproduct en een stabiel familiebedrijf”, zegt Gjelsten. “De paardensportmarkt groeit en mijn ambitie is om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen.”

Groei
De overname past bij de al eerdere geuite groeiambities van Jonny Roelofsen, die enige maanden geleden bekend maakte dat hij een grote kavel bouwgrond in Raalte had aangekocht. “Binnen het bedrijf verandert er niets aan de bedrijfsvoering en ook voor onze klanten blijft alles hetzelfde”, legt Roelofsen uit. “Maar met een partner als Bjørn Rune Gjelsten kiezen wij voor groei en het uitbouwen van ons merk, zowel nationaal als internationaal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.