Rick: Voorstelrondje

Ik ben Mark van Dam, 34 jaar en accountmanager bij deze organisatie. Ik werk hier nu 12 jaar en nog altijd met veel plezier. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen (twee jongens van 3 en 5), een kat, drie cavia’s en een schildpad. In mijn vrije tijd stap ik graag op de fiets en ik schilder ook niet onverdienstelijk.

Dat heb ik dus altijd. Dat mensen zich op deze manier voorstellen bij een zakelijk voorstelrondje. Als ik als eerste aan de beurt ben, zeg ik altijd gewoon mijn naam en functie. Daarna kijk ik heel demonstratief naar mijn buurman of buurvrouw. Ik ben klaar met voorstellen hoor. Jij bent.

Waarom moet de cursusleider weten dat Mark drie cavia’s heeft? Al had-ie er zeshonderd, daar wordt het cursusaanbod niet anders van. Maar nee, Marky Mark moet zo nodig zijn hele privéleven op tafel gooien. Met als gevolg dat Lauren, die naast Mark zit, vertelt dat ze een labradorpuppy heeft en het liefst kindertraktaties maakt. Alfred heeft geen huisdieren, maar wel vijf kinderen en is dol op wintersport.

De eerste die zich voorstelt zet de standaard voor de rest van het rondje. Dus omdat Mark over zijn cavia’s heeft verteld, weet ik even later van alle twaalf cursisten of ze huisdieren hebben, of ze kinderen hebben, hoeveel jaar ze bij hun bedrijf werken en wat ze graag doen in hun vrije tijd. En wat moet ik ermee? We gaan niet met elkaar op vakantie, we hebben toevallig vier uur lang dezelfde Excel-cursus.

Ik ben weleens bewust aan de zijkant gaan zitten. Dan ben ik lekker als eerste aan de beurt om me voor te stellen en hou ik het gewoon kort. Maar wat denk je? Het rondje begon aan de andere kant. Moest ik alsnog vertellen dat ik een konijn heb. Kunnen we niet gewoon een gezamenlijke afspraak maken? Naam en functie en verder kappen met die onzin!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.