Raalter college wil marktgelden niet verhogen

RAALTE – Het Raalter college van B&W wil volgend jaar de kostendekkendheid voor de heffing van marktgelden loslaten. Het aantal kramen op de weekmarkten in Raalte, Heino en Heeten loopt terug. Dat is overigens een landelijke tendens, waarvan de gevolgen in Raalte op dit moment nog wel meevallen, zo stelt wethouder Dennis Melenhorst.

“Als we echter vast zouden houden aan de kostendekkendheid van de marktgelden zouden we de tarieven volgend jaar met 29 procent moeten verhogen; dat zou wel wat doen en dat is onwenselijk.” Het college stelt de raad dan ook voor de standgelden volgend jaar slechts te verhogen met een inflatiecorrectie van 2 procent. Dat levert naar verwachting een terugloop in inkomsten van 12.875 euro op.

Daarnaast wil het college de positie van de markten onderzoeken. Hoe staat het met de hoogte van de marktgelden (ten opzichte van andere gemeenten); is een andere opstelling noodzakelijk en is een geprivatiseerde voortzetting van de markten een optie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.