Raalte stelt eisen aan luchtwassers agrarisch bedrijf

RAALTE – Een agrarisch bedrijf aan de Krieghuisweg in Raalte moet binnen acht weken de luchtwassers in orde maken. Zo niet, krijgt het bedrijf van de gemeente Raalte een dwangsom van 1.750 euro per week, die kan oplopen tot een maximum van 17.000 euro.

Omwonenden hadden ook geklaagd over geluids- en geuroverlast en illegale mestputten. Die klachten zijn echter afgewezen. Het bedrijf voldoet volgens de Omgevingsdienst aan de voorschriften. Wel raadde die handhaving aangaande de luchtwassers aan. Het boerenbedrijf moet de luchtwassers dus aanpakken, zodat die naar behoren werken.

De eigenaar van het boerenbedrijf is van mening dat hij al voldoende onderneemt om een goede werking van de luchtwassers te garanderen. De gemeente is het daar dus niet mee eens. Die wil dat er een gedragscode wordt opgesteld, waarin eisen aan het onderhoud worden gesteld.

Volgens de regelgeving moeten het onderhoud en de schoonmaak van de luchtwassers door een deskundige worden uitgevoerd. In de gedragscode moet worden vastgelegd op welke wijze dat gebeurt. Aan die eis voldoet het bedrijf nog niet. Zowel de omwonenden als de boer kunnen tegen het besluit van het college een bezwaarschrift indienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.