Raalte kleurt oranje tijdens campagne tegen geweld tegen vrouwen

RAALTE – Tussen 25 november en 10 december worden in het kader van de campagne ‘Orange the World’ diverse gebouwen in de gemeente Raalte oranje uitgelicht. Op 25 november geeft burgemeester Martijn Dadema tevens het startsein tijdens een bijeenkomst rondom de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

Tijdens de internationale campagne ‘Orange the world’ vragen verschillende overheden en maatschappelijke organisaties samen met UN Women wereldwijd aandacht voor de strijd tegen het geweld tegen vrouwen. In de gemeente Raalte wordt de campagne in samenwerking met de Soroptimistenclub SallAnders georganiseerd. Ook Fonds voor ons is betrokken.

Tijdens de startbijeenkomst op 25 november zijn er interessante sprekers rondom het thema geweld tegen vrouwen. Burgmeester Martijn Dadema opent de avond, waarna de avond start met spreekster Debby Gerritsen, hoofdredactrice van Viva. Vervolgens spreekt Maaike Brunekreef, aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld bij Isala Klinieken samen met ervaringsdeskundige Anita Wix. Afsluitend ontsteken we gezamenlijk de oranje verlichting van het Dorpshuus in Heino.

Aanmelden

Een ieder is van harte welkom om de startbijeenkomst op 25 november bij te wonen. De avond is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk in verband met het beschikbare aantal plaatsen. Aanmelden kan online via staging2.raalte.nl/orange-the-world

Oranje verlichting
Tijdens de gehele campagne worden het Dorpshuus Heino, Trefpunt Heeten en Elkerlyc in Luttenberg oranje uitgelicht. De kleur oranje in deze campagne is niet zomaar gekozen. Oranje is de kleur van de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.