Raalte kleurt oranje tijdens campagne tegen geweld tegen vrouwen

RAALTE – Ook de gemeente Raalte haakt aan bij de campagne ‘Orange the World’. Deze campagne is gericht tegen geweld tegen vrouwen. Tussen 25 november en 10 december worden het Dorpshuus Heino, het Trefpunt Heeten en Elckerlyc in Luttenberg oranje uitgelicht. Op maandag 25 november geeft burgemeester Martijn Dadema het startsein voor de campagne tijdens een bijeenkomst in het Dorpshuus in Heino.

Tijdens de internationale campagne ‘Orange the world’ vragen verschillende overheden en maatschappelijke organisaties samen met UN Women wereldwijd aandacht voor de strijd tegen het geweld tegen vrouwen. In de gemeente Raalte wordt de campagne georganiseerd in samenwerking met de Soroptimistenclub SallAnders. Ook Fonds voor ons is betrokken. De kleur oranje in deze campagne is niet zomaar gekozen. Oranje is de kleur van de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.
De avond in het Dorpshuus Heino op 25 november wordt geopend door burgemeester Martijn Dadema, waarna het woord is aan Debby Gerritsen, hoofdredactrice van Viva. Vervolgens spreekt Maaike Brunekreef, aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld bij Isala Klinieken samen met ervaringsdeskundige Anita Wix. Afsluitend wordt gezamenlijk de oranje verlichting van het Dorpshuus in Heino aangezet. Iedereen is welkom. De avond is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk in verband met het beschikbare aantal plaatsen. Aanvang is om 20.00 uur. Het programma duurt tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden kan online via staging2.raalte.nl/orange-the-world.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.