PvdA: ‘Provinciale brieven moeten duidelijker’

REGIO – Het mag volgens PvdA’er Niels van der Hoorn wel wat minder ingewikkeld bij de provincie. De provincie moet er volgens hem voor zorgen dat haar brieven leesbaar en toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk inwoners van Overijssel. “De overheid moet begrijpelijk zijn voor iedereen,” vindt Van der Hoorn. “Ik wil dat iedereen in onze samenleving mee kan doen. Een provincie die leesbaar en toegankelijk communiceert is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom ben ik heel blij dat mijn voorstel zoveel steun kreeg.”

Niet alleen provinciale brieven worden onder handen genomen. De provincie gaat ook onderzoeken wat nodig is om haar website te laten voldoen aan het waarmerk drempelvrij.nl. Dat is een waarmerk voor toegankelijke websites. Een toegankelijke website kan door meer mensen bezocht worden. “Daarbij kun je denken aan mensen met een visuele of verstandelijke handicap, maar ook aan senioren of laaggeletterden”, zegt Van der Hoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.