Provinciale subsidie voor beeldbepalende evenementen

ZWOLLE – De provincie Overijssel ondersteunt ook de komende jaren beeldbepalende cultuur- en sportevenementen in Overijssel. Organisatoren van grote Overijsselse evenementen kunnen zich tot en met vrijdag 15 november aanmelden voor subsidie.

Provinciale Staten hebben 30 oktober het Evenementenbeleid 2020-2023 vastgesteld. Beeldbepalende evenementen vormen het fundament van dit beleid. Dat zijn gevestigde cultuur- en sportevenementen met een (inter)nationale en provinciale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau. “We zoeken evenementen die een groot publiek trekken, passen bij het DNA van Overijssel en voor iedereen toegankelijk zijn”, licht gedeputeerde Eddy van Hijum toe.

Binnen het evenementenbeleid 2017-2019 zijn op deze manier zeventien beeldbepalende evenementen ondersteund. Deze periode is nu afgesloten en evenementen die weer in aanmerking willen komen voor subsidie, moeten deze opnieuw aanvragen.

Organisatoren kunnen tot en met 15 november 17.00 uur subsidie aanvragen via het subsidieloket op de website van de provincie Overijssel. Hier staan ook de specifieke selectiecriteria waaraan het evenement moet voldoen om als beeldbepalend evenement subsidie te krijgen.

De Adviescommissie Evenementen Overijssel beoordeelt begin december alle ingediende aanvragen inhoudelijk aan de hand van de verschillende criteria. Voor kleinere regionale evenementen wordt later een subsidieregeling opengesteld. Het is nu nog niet mogelijk om hiervoor subsidie aan te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.