Home / Algemeen / Praktijkleerlingen Carmel-college realiseren bijenhotel in Raalte-Noord
.

Praktijkleerlingen Carmel-college realiseren bijenhotel in Raalte-Noord

RAALTE – Op initiatief van de Sallandse bijenvereniging hebben leerlingen van het Carmelcollege in Raalte een bijenhotel gebouwd. Deze is geplaatst aan de Ganzeboomlaan, net ten zuiden van het viaduct.

Afgelopen maandag onthulde wethouder Jacques van Loevezijn het bijbehorende bord, in het bijzijn van de leerlingen van het Carmel-college en de voorzitter van de Sallandse bijenvereniging, Ad van Wijlen. Tevens hebben de leerlingen duizenden ‘bij-vriendelijke’ bollen gepoot.

Op initiatief van de gemeente Raalte hebben alle instanties/belangengroepen die iets met groen hebben zich verenigd in een overleggroep ‘Groen, samen doen’. De meest uiteenlopende zaken op groengebied worden hier besproken. Ook bijvoorbeeld de inzaai van bloemrijke stroken en het plaatsen van bijenhotels worden hier geïnitieerd.

Gelet op de sterke achteruitgang van de wilde bij in Nederland is dit initiatief tot stand gekomen. Van de 358 soorten wilde bijen in Nederland zijn al zo’n dertig soorten uitgestorven en wordt de helft met uitsterven bedreigd.

Lees ook

Ilona Hiddes van start als financieel coach

Raaltese helpt om kosten en uitgaven beter in beeld te krijgen RAALTE – Ilona Hiddes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.