Overijsselse Marktplaats over duurzame energie in Hoftheater

RAALTE – Op zaterdag 9 november vindt de beurs ‘Daar krijg je energie van’ plaats in het Hoftheater in Raalte. Deze ‘Overijsselse Marktplaats’ is bedoeld voor particulieren, startende initiatieven en bedrijven en handelt over de mogelijkheden voor de opwekking van duurzame energie.

Wethouder Frank Niens van gastgemeente Raalte opent de dag samen met Paul Maas, directeur bedrijven van Rabobank Salland. Dat gebeurt mede namens de samenwerkingspartners Nieuwe Energie Overijssel (provincie), Stimuland en het Salland Café van De Kracht van Salland.

Van 10.30 tot 16.00 uur presenteren verschillende bedrijven en organisaties zich aan het publiek. De mogelijkheden voor duurzame maatregelen zijn divers: isoleren, zonnepanelen, wel of geen nieuwe cv-ketel, je bedrijfspand verduurzamen, een windmolen of een warmtepomp, als dorp of straat gezamenlijk zonnepanelen inkopen of een energiecoöperatie starten. In het Hoftheater is alle informatie beschikbaar. Naast de Marktplaats zijn er kennissessies (13.00 en 14.30 uur) voor particulieren, bedrijven en gezamenlijke initiatieven. Verder is het die dag mogelijk om tussen 09.30 en 10.30 uur op eigen gelegenheid een kijkje te nemen bij het energieneutrale bedrijfspand van Bepacom, zonnepark en energiecoöperatie Endona, verschillende particuliere woningen die energiemaatregelen hebben toegepast en de EAZ-windmolen bij het agrarische bedrijf van Gino Schrijver.

Om 11.15 uur staat er een lezing van Iwan Göbel op het programma. Hij is oprichter en CEO van Burton Car Company, een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Duurzaamheid speelt een grote rol in het leven van Iwan Göbel. Zo schreef hij in 2008 ‘Ecowinst voor woningen’. Het boek laat zien dat een duurzaam huis niet alleen winst voor het milieu oplevert, maar ook financieel aantrekkelijk is. Zijn bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot grootste en duurzaamste sportwagenfabriek van Nederland ooit.

Deelname is gratis. Ook aanhaken bij een van de kennissessies? Meld je dan aan via staging2.stimuland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.