Open dag Bouwmensen Apeldoorn en Deventer

APELDOORN / DEVENTER – Bouwmensen Apeldoorn en Deventer openen op zaterdag 30 november hun deuren voor iedereen die een opleiding in de bouw overweegt. Bezoekers kunnen hun in de werkplaats testen, demonstraties bekijken en kennismaken met docenten en leerwerkbedrijven.

Bouwmensen is een opleidingsbedrijf voor de bouw. De focus ligt op MBO niveau 2, 3 en 4, maar ook Niveau 1 wordt aangeboden. “Degelijk, praktijkgericht onderwijs, dat varieert van de opleiding timmerman, metselaar en tegelzetter tot de doorgroeimogelijkheid naar aankomend uitvoerder op niveau 4. Tijdens je studie ga je meteen aan de slag bij een erkend leerbedrijf”, aldus Bouwmensen.

Op zaterdag 30 november opent zowel de locatie in Apeldoorn als Bouwmensen Deventer de deuren voor publiek. Iedereen die kennis wil maken met de beleving van pure ambacht, gecombineerd met hedendaagse theorie is tussen 10.00 en 15.00 uur welkom aan de Sleutelbloemstraat 69B in Apeldoorn en bij de Technicampus in Deventer, aan de Schonenvaardersstraat 6.
Naast een kijkje in de theorielokalen en in de opleidingswerkplaats, kunnen bezoekers op 30 november ook zelf ervaren hoe het is om een opleiding bij Bouwmensen te volgen. Er zijn docenten en leerlingen die hun praktijkervaring delen, er worden video’s getoond en er is te zien hoe je met behulp van een Robotic Total Station digitaal een bouwplaats kunt uitzetten. Bij Bouwmensen Deventer zijn ook bedrijven aanwezig: aannemers waarmee wordt samengewerkt in leerwerktrajecten.

Mitch is een leerling van Bouwmensen Deventer. Hij zit in het derde en laatste jaar van de opleiding tot allround metselaar en werkt bij aannemersbedrijf Haarman in Harfsen. “De opleiding past bij mij door de verhouding tussen praktijk en theorie. Ik wilde het vak ervaren en door in de praktijk te werken leer je het werk als geen ander kennen. Je wordt begeleid door een ervaren leermeester bij het bedrijf waar je aan de slag gaat. In het begin ga je samen op pad, op den duur kan je steeds meer zelf. Bij de Bouwmensen word ik goed geholpen met de theorie en krijg ik veel doorgroeimogelijkheden.”
Martien van Reen van Bouwmensen Apeldoorn zegt: ““Een bouwopleiding is veel meer dan leren om timmerman of metselaar te worden. De bouw is een hele diverse branche, je kunt jezelf helemaal specialiseren. Er wordt ook veel samengewerkt, iedereen draagt letterlijk zijn steentje bij aan een project en samen dragen de medewerkers een stukje vaktrots. Die beleving willen we op de open dag overbrengen, zodat toekomstige leerlingen zelf kunnen proeven aan ons vak.”
Jan van Duuren van Bouwmensen Deventer vult aan: “Er liggen veel carrièrekansen in de bouw. Het is een veerkrachtige sector die veel toekomstperspectief biedt. Er is werk in overvloed en met een vergrijzingsgolf voor de deur durf ik wel te zeggen dat je een langdurige baangarantie hebt als je voor een bouwtechnische opleiding kiest. Een goede keuze voor je toekomst dus!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.