Op zoek naar verre voorouders tijdens open dag Historische Vereniging

RAALTE – Zaterdag 30 november houdt de Historische Vereniging Raalte en Omstreken weer een open dag. Iedereen is van 10.00 tot 15.00 uur in het Tivoli-gebouw van scholengemeenschap Landstede aan de Zwolsestraat welkom om op zoek te gaan naar historische gegevens. Toegang en koffie zijn gratis.

Stamboomonderzoekers die op zoek zijn naar gegevens over hun (verre) voorouders vinden vrijwel zeker wat ze zoeken. Dat kan onder andere in de uitgebreide collectie gegevens van de burgerlijke stand – de akten van heel Overijssel zijn digitaal beschikbaar. Ook een groot aantal doop- en trouwboeken van de kerken in Salland van voor 1812, het jaar waarin de burgerlijke stand in Nederland werd ingevoerd, zijn aanwezig. Daarnaast zijn er tal van andere historische bronnen waaruit de bezoeker kan putten, waaronder de kadastrale administratie. De historische eigendomsgegevens van een perceel of gebouw kunnen tot 1832, het jaar waarin het Kadaster van start is gegaan, verkregen worden.

Verder is het mogelijk oud beeldmateriaal te laten scannen om toe te voegen aan het archief van de vereniging, zodat ook anderen eruit kunnen putten. Met name foto’s uit de tweede wereldoorlog en van de bevrijding zijn welkom. Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Dat heuglijke feit zal groots gevierd worden, onder andere met een expositie in de hal van het gemeentehuis. Nadat er een scan van gemaakt is, kan de foto weer mee terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.