Onderzoek naar buurthuis voor de Eikelhof

EIKELHOF – Tijdens het kernenbezoek aan de Eikelhof hebben PB Eikelhof, de nieuwe eigenaren van de ‘de Lepelaar’ en de gemeente Olst-Wijhe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Door het tekenen van deze overeenkomst onderstrepen de drie partijen dat ze samen de mogelijkheden willen onderzoeken voor een herontwikkelplan dat voorziet in een buurthuis voor de Eikelhof.

Nadat ‘De Lepelaar’ begin 2018 haar deuren sloot, verviel de ontmoetingsplek voor de inwoners van de Eikelhof. In november 2018 kwamen veel inwoners van de Eikelhof bij elkaar om te bespreken of er een nieuwe ontmoetingsplek moest komen, welke activiteiten daar plaats zouden kunnen vinden en wie zich daarvoor wilde inzetten. Daar bleek veel draagvlak voor een eigen ontmoetingsplek.

Vervolgstap
Het bestuur van Plaatselijk Belang Eikelhof is daarna vol enthousiasme in gesprek gegaan met de gemeente en de nieuwe eigenaren van ‘de Lepelaar’. Tijdens het bezoek van het college van burgemeester en wethouders hebben alle aanwezige leden van PB Eikelhof unaniem ingestemd met de vervolgstap.

Daarop hebben PB Eikelhof, de nieuwe eigenaren van ‘de Lepelaar’ en de gemeente Olst-Wijhe de samenwerkingsovereenkomst getekend. In deze overeenkomst spreken de drie partijen de intentie uit om samen te onderzoeken of een buurthuis op de Eikelhof realiseerbaar is en worden de ruimtelijke en financiële mogelijkheden verkend.

PB Eikelhof wordt in dit proces ondersteund door Tom Jannink van de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK). Als aan het eind van de onderzoeksfase blijkt dat een buurthuis op de Eikelhof haalbaar is, zullen de partijen nadere afspraken maken met elkaar over de realisatie van het plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.