Onderzoek in kernen Raalte naar tekort aan parkeerplaatsen

RAALTE – De gemeente Raalte laat in het eerste kwartaal van 2020 een groot onderzoek uitvoeren naar het tekort aan parkeerplaatsen in de verschillende kernen. Een oproep onder alle inwoners van de gemeente om locaties waar een tekort aan parkeerplaatsen in de straat ervaren wordt, door te geven, leidde eerder dit jaar tot 283 meldingen.

Het onderzoek richt zich op de 165 locaties waarbij werd aangegeven dat er minstens vier keer per week geen parkeerplaats binnen een straal van 50 meter van de woning te vinden is. “We gaan in het eerste kwartaal van 2020 inventariseren hoe groot de problemen op de locaties daadwerkelijk zijn”, vertelt Matthijs Koops namens de gemeente Raalte. “Na de analyse van de resultaten is het mogelijk een plan van aanpak en een begroting te maken voor het vervolg om parkeerproblemen aan te pakken.”

Het creëren van een parkeerplaats in de bebouwde kom kost gemiddeld zo’n 1.500 euro (met uitschieters naar boven en beneden). Dat zou dus aardig in de kosten kunnen lopen, maar volgens Koops kan het tekort aan parkeerplaatsen soms ook op andere manieren worden opgelost. “Door bijvoorbeeld een parkeerverbod op te heffen, de indeling van de parkeerruimte aan te passen of afspraken te maken in de straat over het parkeren.”

Het parkeeronderzoek wordt door een externe partij uitgevoerd. De uitkomsten en mogelijke vervolgstappen worden daarna aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarin spelen onder andere kosten, draagvlak en uitbreidingsmogelijkheden een belangrijke rol.

1 REACTIE

  1. het zou ook een idee kunnen zijn om te handhaven op parkeerplaatsen in gebieden waar het verplicht is om je auto in de tuin te zetten en niet zoals aan de Arendshorst de zaak maar dichttimmeren om de tuin dan groter te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.