NK kettlebell in Vital Centre Raalte

RAALTE – Vital Centre in Raalte vormt op zondag 24 november de locatie voor het NK Kettlebell. Tijdens een wedstrijd van de oorspronkelijk uit Rusland komende sport tillen atleten één of twee kettlebells (een gietijzeren gewicht met een handvat) in tien minuten zo vaak mogelijk boven het hoofd. Het is de ultieme combinatie tussen cardio en kracht.

Tijdens het NK strijden de beste Nederlandse atleten in de A-klasse voor de titel Nederlands kampioen in drie verschillende onderdelen. In de B-klasse wordt er door nieuwere aanwas gestreden voor een medaille. De A- en B-klasse onderscheiden zich van elkaar door het gewicht van de kettlebell, maar ongeacht het gewicht blijft het tien minuten vasthouden van één of twee kettlebells een hele prestatie. Dit is niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal. De sport is door de keuze van het gewicht een dynamische krachtsport die geschikt is voor man en vrouw, jong en oud.
De organisatie van het NK is in handen van Kettlebellsportbond Nederland (KSBN). De KSBN is in 2012 opgericht met als doel de kettlebellsport in Nederland te introduceren en de groei hiervan te bevorderen. Daarnaast biedt de KSBN ondersteuning bij het ontwikkelen van topatleten en trainers en door een platform te bieden voor professionele competitie, waarvan het NK een voorbeeld is.

Het Nederlands Kampioenschap is gratis toegankelijk voor publiek. De eerste atleten beginnen rond 11.00 uur en het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. Iedereen is welkom! Meer informatie op staging2.ksbn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.