Nieuwe wervingscampagne voor brandweervrijwilligers in IJsselland

ZWOLLE – Brandweer IJsselland is op 1 november gestart met een nieuwe campagne om brandweervrijwilligers te werven. De gehele maand kan men solliciteren naar de functie van brandweervrijwilliger voor de brandweerpost in de buurt. Dit jaar zoekt Brandweer IJsselland vrijwilligers voor onder meer Heeten, Heino, Lemelerveld, Luttenberg, Olst, Raalte, Welsum, Wesepe en Wijhe.

De nieuwe wervingscampagne ‘Wat doe jij over 4 minuten’ is de vervanger van de campagne ‘Maak jij het uit’. “Met deze campagne willen we de veelzijdigheid van het mooie brandweervak in beeld brengen. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweerman of -vrouw er ineens heel anders uit zien”, aldus Diederik Markvoort, projectleider van de werving en selectie van brandweervrijwilligers.

Op 25, 27 en 28 november organiseert de brandweer informatieavonden voor belangstellenden. Daar krijgen zij meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe ze verzekerd zijn en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Op 25 november zijn er informatieavonden in de brandweerkazernes van Zwolle (Marsweg 39) en Steenwijk (Vendelweg 3). Op 27 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Deventer (Schonenvaardersstraat 5) en op 28 november in de brandweerkazerne van Hardenberg (Europaweg 10). Alle informatieavonden duren van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.