Nieuwe afrastering om dorpsweide Broekland

BROEKLAND – De dorpsweide in Broekland heeft een nieuwe afrastering gekregen. In juli 2018 kochten het Broeklanderfeest, de Kole Kermse en ’t Horsthuis de dorpsweide in het hart van Broekland om in te zetten als evenemententerrein. Nadien is het terrein met hulp van de gemeente Raalte opgehoogd en opnieuw ingezaaid.

Dit jaar organiseerde Broeklanderfeest voor het eerst weer het feest op de dorpsweide. Alleen bleef de voormalige afrastering een doorn in het oog voor het dorpsaangezicht. Daarom hebben het Broeklanderfeest, de Kole Kermse en ’t Horsthuis weer de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of ze een wat meer landelijk aangezicht konden creëren.

Er is voor gekozen om houten hekken te plaatsen bij de ingangen van het perceel met een omheining van gekloofde palen waar buiten de kermissen om paarden kunnen lopen. Omdat dit een behoorlijke investering is, deden de drie partijen een beroep op de leefbaarheidssubsidie van het plaatselijk belang. Hierdoor werden de kosten voor de drie partijen aanzienlijk lager en kon het worden gerealiseerd.

Van het project werd een Broeklandse ‘korte klap’ gemaakt. Hiervoor werd een aantal Broeklanders opgetrommeld om het te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.