Nicolaaskerk stelt deuren open om stil te staan bij gemis

WIJHE – De Nicolaaskerk in Wijhe stelt zaterdag 16 november tussen 14.00 en 16.00 uur de deuren op voor mensen die een dierbare hebben verloren. Bezoekers kunnen in alle rust in de kerk een kaarsje aansteken, even rondlopen of rustig zitten, terwijl op de achtergrond zachte muziek klinkt.

De openstelling is een oecumenisch initiatief van de Rooms Katholieke Parochie Engelbert Wijhe/Boerhaar en de Protestantse Gemeente Wijhe dat vier jaar geleden is ontstaan. Rond 1 november is het op veel begraafplaatsen drukker dan anders. Mensen bezoeken de graven van gestorvenen, leggen bloemen, steken een kaarsje aan. Ook worden er andere activiteiten georganiseerd in deze periode om een dierbare te gedenken. De Wijhese kerkgemeenschappen beseffen dat niet iedereen zich geroepen voelt om een kerkelijke viering te bezoeken, maar vinden wel dat er voor ieder mens een plaats van ontmoeting mag zijn. Niet alleen voor vreugde, maar juist ook om stil te staan bij verdriet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.