Natuurbericht: Een dikke bui

  Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Deze week was Sjaak bij het Reevediep… om een nat pak op te halen.

  Ja, dit moet de buurtschap De Roskam in de polder Kamperveen zijn. Nog een stukje tot aan het gemaal en dan aan de wandel maar. Hier ga ik de dijk maar op met zicht op de door Willem Alexander geopende hoogwaterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Als het om droge voeten gaat is deze bypass superbelangrijk bij hoog water.

  De opdrachtgever van het bord langs het pad kijkt door een groene bril. “Welkom in het Reevediep” staat er op, “U bent te gast in het leef- en broedgebied  van vele planten en dieren“ Bij de kolk krijg ik een warm welkom van een tiental kwetterende ringmussen die zich tegoed doen aan onkruidzaden en insecten.

  Als ik net over de kruin van de dijk kan kijken zie ik een wereld van watervogels voor me in het water liggen. Wauw! Maar snel draai ik me om. Laat ik, voordat alles direct al wegvliegt, toch maar eerst binnendijks naar achteren lopen en pas op de terugweg, buitendijks langs het Reevediep, genieten van al dat moois.

  Met zicht op de mooie polder Kamperveen waar Jan Terlouw geboren is en ‘Dolle’ Dries van Wijhe vroeger zijn trainingsrondjes draaide, ga ik na enkele kilometers via de andere kant weer over het buitendijkse pad terug. In de verte komt een dikke bui aan. De dubbele regenboog boven Kampen is fantastisch, maar de wolken zijn best wel dreigend.

  En ja, het begint al hard te regenen. Zonde, waarom net nu? Door de haast gaat alle moois op de wieken en moet ik het doen met een paar snel gemaakte foto’s. Die ene gemaakt om 12:00 uur en de regen met die mooie boog amper 10 minuten later. Wat jammer nou…

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.