Natuurbericht: De ’Greenman’

  Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Deze week was moest maakte Sjaak kennis met de Greenman en kwam er een grote hond op zijn pad.
  Ja, woensdag zou een goeie dag worden. Anders stond deze trip niet in m’n agenda. Maar het is mistig en koud wanneer ik op pad ga en eenmaal bij de Zwolse stadsdijken word het er niet beter op.

  Hier bij het Deltion College aan het Zwarte Water maar beginnen dan. Al snel kom ik bij het mistige haventje en daar loop ik een wat warrig uitziende boom voorbij. Ik heb de handen diep in de zak en dat wil ik graag zo houden. M’n camera blijft waar ie is, mooi in de tas. Nou vooruit, een snelle foto met m’n iPhone kan ik nog net lijden.

  Kijk, hier bij de wijkboerderij hebben ze net gisteren de wandelende grasmaaiers van de dijk gehaald. De Zwolse schaapskudde is op transport gezet naar het warme winterverblijf waar ze deze winter kunnen lammeren.

  De mist word weer dichter en het blijft koud op de dijk. Hier en daar is nog net een verdwaalde meeuw te zien, en daar een eenzaam koolmeesje op zoek naar wat eetbaars. Een verpieterde buizerd zit ineengedoken op een paaltje. Dit mager scharminkel komt de winter niet door.

  Het blijft mistig en koud, ik moet maar eens terug. Ah, daar bij die villa op de dijk staat een grote hond achter het hek. Het zou een Sint Bernard kunnen zijn met een cognacvaatje om zijn nek. Unglaublich, es ist eine schande. Een opwarmertje was nu niet verkeerd geweest.

  En eenmaal thuis en weer ontdooid kom ik er achter dat ik een ‘levend’ kunstwerk op de foto heb gezet. Het is de ‘Greenman’, gemaakt van levende bomen, door kunstenaar Bob Radstake.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.