Muzikaal weekend in het HOFtheater

RAALTE – Het weekend begint deze week al op donderdag in het HOFtheater in Raalte. Op 28 november vertelt Bovenste Knoopje Open in woord en lied over hun vaders en de vaders die ze misschien ooit zullen zijn. Op vrijdag 29 november vult het theater zich met het geluid van de gitaarmannen. Het muzikale weekend wordt afgesloten op zondag 1 december met Esther Groenenberg.

Beiden drieëntwintig jaar. De precieze leeftijd dat je te oud bent om kind te zijn en te jong om er een te krijgen. Vinden ze zelf dan. De voorstelling ‘Tijd Zat’ gaat over hun vaders en de vaders die ze misschien ooit zullen zijn.

Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk, poëtisch en geëngageerd cabaret. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in woord en lied. Over nieuwsgierigheid naar de ander. Over luisteren en doorgeven. Laat je meevoeren met deze twee energieke en charmante cabaretiers. O, en vergeet niet het kind dat je vroeger was mee te nemen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Bovenste Knoopje Open op donderdag 28 november, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten 16 euro per stuk.

Ed Struijlaart
Toen Ed Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: Ik wil zo’n baard en ik wil zo’n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens deze theatervoorstelling brengt Ed een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Waarom is Clapton’s unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje avond aan avond Wembley uit te verkopen? Dit alles en meer in Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran.

Voorafgaand aan de voorstelling speelt Mart Hillen in de foyer. Hij kan één gitaar laten klinken als een héle band. Hij speelt de melodie en de baspartij en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio-dj Giel Beelen: “Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar.”

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Ed Struijlaart op vrijdag 29 november, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten 21,50 euro per stuk.

Esther Groenenberg
In Back to the garden zingt Esther Groenenberg het allermooiste repertoire van onder anderen Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter. Liedjes uit de kleurrijke seventies, waarin de singer-songwriterscene opbloeide. Esther begeleidt zichzelf op piano en wordt bijgestaan door de onvolprezen ritmesectie van Her Majesty. Dankzij de formidabele zangstemmen van haar driekoppige droomband krijgen ook mannelijke iconen als James Taylor, Jackson Browne en Crosby, Stills & Nash een plek op de setlist. Een must voor iedereen die de seventies ‘mijn tijd’ noemt, maar zeker ook voor de liefhebbers die daarvoor, net als Esther, te laat geboren zijn.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Esther Groenenberg op zondag 1 december, 15.00 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.hoftheater.nl. De kassa is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.