Malik Azmani en Maurits von Martels bespreken stikstofcrisis

VILSTEREN – Het zijn roerige tijden in Brussel en Den Haag. Waar Europa de adem inhoudt rondom de Brexit, de verkiezingen van de nieuwe Europese Commissie en de zorgelijke situatie in Noord-Syrië, staat ons eigen land op de kop door discussies over de PAS en de PFAS. Tweede Kamerlid Maurits von Martels en Europarlementariër Malik Azmani willen daarover graag in gesprek met inwoners uit het Vechtdal.

 “In twee maanden tijd kan er veel veranderen”, verzucht Maurits von Martels. “Tijdens Prinsjesdag en de dagen daarna straalde iedereen nog rust, vertrouwen en optimisme uit. Inmiddels is de situatie totaal veranderd en kijken we alweer terug op de demonstraties van boeren, bouwers en het onderwijs. Als woordvoerder op het gebied van landbouw, natuur en milieu is het met onderwerpen als de PAS en PFAS uiterst hectisch. Ik ben erg benieuwd hoe inwoners van het Vechtdal hierover denken.”

Nederland op slot
Inmiddels heeft Malik Azmani zijn eerste meters gemaakt in Brussel. Door de huidige ontwikkelingen zijn het drukke weken in het Europees Parlement. “Natuurlijk blijf ik ook de ontwikkelingen op het gebied van de stikstofproblematiek in Nederland op de voet volgen”, meldt hij. “Het is van groot belang dat er oplossingen komen zodat Nederland niet ‘op slot’ gaat. Daarbij moeten we kijken naar alle belangen, van boer tot bouwer. Het is een ingewikkelde puzzel, maar ik weet dat er met man en macht gewerkt wordt aan duurzame oplossingen.”

Veiligheid
Die duurzame oplossingen zoekt hij in Brussel ook voor de situatie die zich nu afspeelt in Noord-Syrië. “Dat klinkt vrij ver van ons bed, maar ik maak me grote zorgen over de veiligheidsrisico’s en mogelijke migratiestromen naar Europa en Nederland als gevolg van Turkse militaire operatie. Het laatste dat we willen is IS-strijders op vrije voeten. Daarom blijf ik vanuit het Europees Parlement druk uitoefenen om te voorkomen dat de EU aan de zijlijn blijft staan. Veiligheid is een groot goed, ook in het Vechtdal, en daarom doe ik er alles aan om te zorgen dat Europa de veiligheid van burgers garandeert.”

Malik Azmani en Maurits von Martels houden op zaterdag 16 november tussen 10:00 en 12:00 uur weer een gezamenlijk spreekuur in Herberg De Klomp in Vilsteren. “We gaan graag in gesprek met inwoners uit het Vechtdal om van gedachten te wisselen en waar mogelijk antwoorden te geven over de grote vragen die op dit moment spelen, maar ook andere zaken mogen worden aangekaart”, benadrukken ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.