LMB Veldman laat tijdens open dagen zien waar het na dertig jaar staat

.

MARIËNHEEM – LMB Veldman in Mariënheem heeft veel te vieren. Niet alleen bestaat het mechanisatiebedrijf precies dertig jaar, ook draagt eigenaar Herman Veldman de bedrijfsvoering over aan zijn zoon Ramon en Gerard Hilhorst. Met de Open Huis Dagen op 5, 6 en 7 december staat Veldman stil bij deze en andere feiten. “Er is in dertig jaar heel wat gebeurd. We laten graag zien waar we nu met z’n allen staan.”

Herman Veldman begon in 1985 als – zoals hij het zelf noemt – ‘beun de haas’ in een schuur bij zijn ouderlijk huis met het verkopen en repareren van landbouwmachines. Vier jaar later verhuisde hij zijn bedrijf naar de Hellendoornseweg 54. Daar staat het nu, precies dertig jaar later, nog steeds, zij het een stuk groter. “We hebben in al die jaren het bedrijf vijf keer uitgebreid. Er is behoorlijk wat bijgebouwd en nieuwgebouwd. Zo staat er sinds dit jaar een nieuwe opslaghal van 1.600 m2 bij.”

Herman Veldman geeft na drie decennia het bedrijfsmatige stokje over aan zijn zoon Ramon Veldman en Gerard Hilhorst. “Ik ben 66 jaar. Dan mag het een keer wat minder worden. Bovendien, de hele landbouwwereld verandert. Alles wordt grootschaliger en professioneler. We gaan een nieuwe fase in, dat vraagt om nieuwe mensen.” Veldman junior en Hilhorst beamen dat. “De agrariërs die overblijven worden groter en professioneler. Zij komen met andere verlangens naar ons toe. Daar willen wij graag op inspelen.”

Veldman biedt tractoren, werktuigen en machines aan voor de landbouw, tuin en park, industrie en particuliere sector. Klanten kunnen er ook terecht voor onder meer onderhoud, reparaties, onderdelen en keuringen. Ramon Veldman: “We bedienen een brede klantenkring met een assortiment dat precies is toegespitst op onze klant. Eenzelfde product is vaak voor meerdere doeleinden geschikt. Neem onze reinigingsmachines. Een hogedrukreiniger wordt door een veehouder gebruikt, maar ook door een hovenier. En een particulier wast er zijn auto mee.”

In 2011 nam Veldman de firma Heuver in Daarle over. Hilhorst: “Dat is ons tweede filiaal. We bieden daar precies hetzelfde aan – er zijn een showroom en werkplaats – het is alleen een stukje kleiner.” Dat Veldman ook een grote tuin-en-parkafdeling heeft, weten veel mensen niet. “Klanten zijn vaak zeer verbaasd als ze onze showroom zien. De landbouw is onze grootste tak, maar ook in de tuin en park hebben we ontzettend veel te bieden. Robotmaaiers zijn bijvoorbeeld sterk in opkomst. Wij hebben speciaal opgeleide vakmensen in dienst die de robotmaaiers bij de mensen thuis aanleggen en programmeren.”

Het dertigjarig bestaan en de bedrijfsopvolging zijn niet de enige mijlpalen die Veldman volgende week viert. “We hebben dit jaar ook precies 25 jaar het dealerschap van Massey Ferguson en 12,5 jaar dat van Stihl. Daarnaast is onze werkplaatschef Johan Alferink dit jaar met pensioen gegaan. Zaterdag 7 december is er voor hem een receptie.”

Open Huis Dagen LMB Veldman, locatie Mariënheem

Donderdag 5 december 2019 van 10.00 tot 22.00 uur
Vrijdag 6 december 2019 van 10.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 7 december 2019 van 10.00 tot 17.00 uur

Tijdens de open dagen staan de deuren van alle hallen, werkplaatsen en showrooms open. Er worden presentaties gegeven, zoals het stellen van de juiste diagnose en de VA-keuring (voorheen VCA). Voor kinderen is er een springkussen aanwezig.

Op zaterdag is er tussen 14.30 en 17.00 uur een receptie ter ere van het pensioen van werkplaatschef Johan Alferink.

Meer foto's

V.l.n.r.: Ramon Veldman Herman Veldman Gerard Hilhorst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.