Home / Sallandcentraal / Libanese film bij FilmHuisRaalte

Libanese film bij FilmHuisRaalte

RAALTE – FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 15 november de Libanese film ‘Capharnaüm’ in het Annahuis in Raalte.

Regisseuse Nadine Labaki toont het verrotte leven van een veel te jong kind op straat in de achterbuurten van Beiroet. ‘Warboel’ zou de vriendelijke vertaling zijn voor de betekenis die het woord ‘capharnaüm’ in het Frans heeft. ‘Klerezooi’ is waarschijnlijk meer op zijn plaats voor het leven van de jonge Zain die zijn dagen slijt in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.

De cast bestaat veelal uit amateuracteurs en met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten à 7 euro zijn te koop bij de Parabool. Tickets reserveren kan via www.filmhuisraalte.nl of info@filmhuisraalte.nl

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.