Lezing over exoplaneten in kenniscentrum De Brug

RAALTE – In klein kenniscentrum De Brug in Raalte vindt vrijdagavond 8 november een lezing plaats over exoplaneten. Deze wordt gehouden door Gert Schooten. De inloop is vanaf 19.30 uur, de lezing start om 20.00 uur. Entree is gratis.

Op 6 oktober 1995 werd de eerste planeet ontdekt bij de ster 51 Pegasi in het sterrenbeeld Pegasus door de astronomen Michel Mayor en Didier Queloz. Vanaf dat moment besefte de beroepsastronoom dat ons zonnestelsel niet uniek is.

Mercurius
Op maandag 11 november trekt de planeet Mercurius over de zonneschijf. Dit fenomeen is prachtig te zien door een goede sterrenkijker. Klein kenniscentrum De Brug stelt de sterrenkijker op, vlak voor het klein centrum om de bezoekers de euforie te laten ondergaan om de planeet op die manier te kunnen waarnemen.

Geïnteresseerden zijn vanaf 13.00 uur welkom. De overgang begint rond 13.25 uur en duurt tot iets na 19.00 uur. Waarschijnlijk is de planeet vanaf deze locatie te volgen tot 16.00 uur / 16.30 uur. Ook hier is de toegang gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.